Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
Modelprijzen rekenen vanaf een basismodel (3.10)


Bij de prijsberekening van een model op basis van gedefinieerde tarieven, was het tot nu toe noodzakelijk dat het model in kwestie gedefinieerd was in de basisgegevens ’Prijs model’.
 
Voortaan kan u de prijs van een model / een vleugel ook berekenen vertrekkende van een ander basismodel. Zo kan u bijvoorbeeld de prijsberekening van een enkel opengaand raam doen vertrekkende vanaf de tarieven van een vast raam. Deze gerekende ‘basisprijs’ kan dan verhoogd worden met de prijs van de enkele vleugel in kwestie. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een vast raam met extra stijlen, u gebruikt als basis de tarieven gedefinieerd voor een vast raam en via Info A of P voegt u aan deze gerekende basisprijs de gerekende prijs voor de extra stijlen toe.
 
U kan voor elk model / elke vleugel het gewenste basismodel standaard definiëren in de modellen- en veugelbibliotheek, die hiervoor werden uitgebreid met de rubriek ‘Prijstabellen’. Doe als volgt:
  • Selecteer onder Bibliotheek.Kadermodellen (of Vleugelmodellen) het model (of de vleugel) in kwestie:

  • Definieer onder de nieuwe rubriek ‘Prijstabellen’ de reeks + modelcode van het model dat u als basis wenst te gebruiken voor de prijsberekening van het geselecteerde model. Het spreekt voor zich dat dit basismodel en zijn tarieven moeten gedefinieerd zijn in de basisgegevens ‘Prijs model’.
  •   druk CTRL+Q in het veld ‘Model’ van de rubriek ‘Prijstabel’ voor een lijst van de beschikbare prijstabellen. Ook bij het bewaren van het model in de bibliotheek kan u het gewenste basismodel bijkomend definiëren of wijzigen. De schermen ‘Kadermodel opslaan’ en ‘Vleugelmodel opslaan’ werden hiervoor eveneens uitgebreid:

  • Tijdens het opladen van dit model in het project, wordt deze informatie mee overgenomen. Alle Editorfuncties die model- en vleugelinformatie bevatten zijn eveneens uitgebreid met deze extra rubriek ‘Prijstabel’, wat maakt dat u daar het basismodel kan wijzigen voor het project in kwestie indien gewenst:

  

 
 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland