Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
Projecten rekenen met ‘oorspronkelijke’ (oude) prijzen (3.10)


Voortaan kan u de basisgegevens die door JoPPS werden gebruikt voor de berekening van het project samen met het project in kwestie bewaren. Dit maakt dat het project ook na data updates en prijsaanpassingen kan gerekend worden met de ‘oude’ prijzen indien u dit wenst.
 
Om de oorsponkelijke data en prijzen samen met het project te bewaren, doet u als volgt:
  • Kies in het hoofdmenu Bestand de optie ‘Opslaan als’ ipv van Opslaan. Volgend scherm verschijnt:
 
 
  • Vink de optie ‘Gegevens voor project bewaren in archief’ aan en klik ‘Opslaan’.
    De basisgegevens waarmee het project is gerekend worden samen met het project bewaard in een apart bestand met dezelfde naam als het project maar met de extensie JD ipv JP.
Bij het heropenen van een project dat bewaard is met zijn bijhorende basisgegevens zoals hierboven beschreven, dan kan de gebruiker kiezen of hij de ‘archiefgegevens’, zijnde de met het project bewaarde basisgegevens wenst te gebruiken of niet:
 
  • Ja: JoPPS zal het archiefbestand met de oorspronkelijke basisgegevens inlezen en hiervan gebruik maken voor het project in kwestie. Wanneer JoPPS bepaalde gegevens toch niet in het archief kan vinden wordt gebruikt gemaakt van de meest actuele basisgegevens in de databank zelf.
    Noteer: via de command-line parameter –CACHEINFO kunnen deze niet gevonden gegevens getoond worden.
  • Neen: JoPPS werkt op de gekende standaard manier en zal gebruik maken van de meest actuele basisgegevens voor het project in kwestie. 
Wanneer een project opnieuw geopend is met zijn bijhorende gearchiveerde basisgegevens, dan kan u dat zien aan het database icoon onderaan in de statusbalk van JoPPS. Via klik met de rechtermuistoets op dit database icoon kan u het archiefbestand met de bijhorende basisgegevens ook bekijken of verwijderen:
 
 
 
Zie ook:
 
 
 
  |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland