Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 
Hoogteberekening glasnorm (2.80 - 451)


Voortaan kan men de opgegeven hoogte van een gebouw, gerekend vanaf het maaiveld, laten gelden als een absolute hoogte en niet als een relatieve hoogte. De totale hoogte van een gebouw is bepalend voor de windbelasting van de puien. Er werd een extra instelling voorzien om de hoogteberekening glasnorm volgens beide principes te laten werken.
 
Ga naar extra instelling bij ‘Bewerken / Instellingen / Standaard instellingen / Technisch / Norm’ die toelaat om samen met de ligging en het niveau eveneens de manier van rekenen op te geven, nl. ‘1.Absoluut’ (=nieuwe manier) en ‘2.Relatief’ (=oude manier, default)
 
 

Extra instelling bij ‘Project / Technisch / Norm’ die toelaat om samen met de ligging en het niveau eveneens de manier van rekenen op te geven, nl. ‘1.Absoluut’ (=nieuwe manier) en ‘2.Relatief’ (=oude manier, default):
 
 
Bij elk deel is het ook mogelijk om de hoogteberekening opgegeven op projectniveau (instelling 1.Standaard, eveneens de default) te overschrijven met mogelijkheid 2.Absoluut of 3.Relatief:
 

 

  |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland