Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 




Zaaghoeken aanpassen in editor (3.50 - 3615)


De gebruiker wil onderstaand profiel welk toekomt op een boog verlengen d.m.v. een correctie op te geven en het daarna onder 90° te verzagen in plaats van de berekende zaaghoek. Dit moet wel op de overmeten lengte van het profiel gebeuren anders is het te kort:

Voor niet-constructieve element was het reeds mogelijk om de zaaghoeken op te geven via de editor. Dit werd nu ook mogelijk gemaakt voor constructieve elementen en namelijk via volgende hack: de gebruiker dient de gewenste zaaghoek als negatieve waarde in te geven zodat na de berekening deze hoek, dient gerapporteerd te worden en niet de berekende hoek:

In een normale situatie staan de zaaghoeken van begin en einde van het profiel standaard op 90° in de editor, moest dit een andere positieve waarde zijn zal de berekening hier ook geen rekening mee houden:

Het resultaat voor bovenstaand voorbeeld ziet er dan als volgt uit, met telkens een berekende zaaghoek van 136,5° in plaats van 90°:

In een uitzonderlijke situatie kan de zaaghoek van begin en/of einde van het profiel op bijvoorbeeld -90° gezet worden in de editor. Na de berekening welke op identieke wijze blijven gebeuren zal deze zaaghoek dan naar de resultaten databanken gestuurd worden en niet de berekende zaaghoek:

Het resultaat voor bestaand voorbeeld ziet er dan als volgt uit, met telkens de aangepaste zaaghoek van 90° in plaats van de berekende 136,5°:

 




 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland