Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 




Afdeling expliciet maken in de bibliotheek (3.39 - 3496)


Momenteel is er geen lijst met een overzicht van de modellen met hun afdeling en volgnummer. Daarom moet men een modellenboekje openen om de afdeling en volgnummer te kunnen aanpassen. Voortaan kan men de Afdeling en volgnummer aanpassen in de kader- en vleugel bibliotheek.

Kadermodellen
 
De tabel FRAME.DB waarin de informatie van de kadermodellen wordt bijgehouden, werd voorzien van 2 extra velden Afdeling en Volgnummer. Deze velden zijn nu beschikbaar in de dialoog ‘Kadermodellen’ via het ‘Formulier – Parameters’ en via de ‘Lijst’:

 

Deze informatie zit al op het niveau kaderdeel in het MODEL veld, waarin de kadermodel definitie bewaard wordt, en kan dus één op één gesynchroniseerd worden met de nieuwe expliciete velden.

Tijdens de upgrade van een oudere JoPPS versie zullen de nieuwe velden aangepast worden met de waarden beschikbaar op kader deel niveau.
 
Tijdens het wijzigen van de expliciete velden in de bibliotheek wordt automatisch deze informatie doorgezet op het kaderdeel niveau, zodat bij het opladen van een kadermodel in de editor of het aanmaken van een raam via de wizard de juiste afdeling en volgnummer informatie beschikbaar is.
 
 
Vleugelmodellen 
 
De tabel VENT.DB waarin de informatie van de vleugelmodellen wordt bijgehouden, werd eveneens voorzien van 2 extra velden Afdeling en Volgnummer
Via het ‘Formulier – Parameters’ en ook via de ‘Lijst’ zijn deze velden aanpasbaar in het ‘Vleugelmodellen’ scherm.

 
Deze informatie zit reeds op het niveau vleugel deel in het MODEL veld, waarin de vleugelmodel definitie bewaard wordt, maar kan dus niet één op één gesynchroniseerd worden met de nieuwe expliciete velden vermits een vleugel uit meerdere vleugel delen kan bestaan.
 
Tijdens de upgrade van een oudere JoPPS versie zullen de nieuwe velden dan ook aangevuld worden met de waarden beschikbaar op vleugel deel niveau. De expliciete velden krijgen de waarde ‘-1’ als de waarden in de onderliggende vleugeldelen verschillend zijn, anders de unieke waarde van de vleugeldelen.
 
Tijdens het wijzigen van de expliciete velden in de bibliotheek zelf wordt automatisch deze informatie doorgezet op het vleugel deel niveau, zodat bij het opladen van een vleugelmodel in de editor de juiste afdeling en volgnummer informatie beschikbaar is. De waarde van de expliciete velden wordt doorgezet naar de onderliggende vleugeldelen als deze verschillend is van ‘-1’, anders worden de waarden bij de vleugel delen niet aangepast.
 

Wanneer de gebruiker nu de afdeling van de vleugel wil wijzigen zal na het invoeren deze enkel doorgezet worden naar de verschillende vleugeldelen indien verschillend van “-1”. Daarna wordt gecontroleerd welke de afdeling is van de verschillende vleugeldelen, zijn die identiek dan wordt deze waarde getoond anders opnieuw “-1”.

Dit systeem is voorzien om te vermijden dat je na de upgrade bepaalde vleugels met vleugeldelen met verschillende afdelingen waarvan de vleugel afdeling dus op “-1” staat ongewild de vleugeldelen op dezelfde afdeling zou zetten wanneer je iets anders hebt gewijzigd in de dialoog en op bewaren klikt. Zelfde strategie is ook geldig voor het volgnummer.

 




 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland