Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 




Definitie algemeen of intern element over verschillende vleugeldelen (3.38 - 3369)


Voortaan is het mogelijk om een (A)lgemeen of (I)ntern element over verschillende vleugeldelen te definiëren door gebruik te maken van (C)onnectie’ elementen.
 
Plaats eerst de (C)onnectie elementen op de verschillende vleugelprofielen van de vleugeldelen:
 
 
 
Bovenstaande screenshot toont C2 gekoppeld aan vleugelprofiel V1 van het tweede vleugeldeel en C1 gekoppeld aan vleugelprofiel V3 van het derde vleugeldeel.
Voor meer informatie betreffende ‘(C)onnectie’ elementen zie: Extra profielen definiëren in een model
 
Vervolgens kan men nu Algemene of Interne profielen definiëren t.o.v. de al geplaatste (C)onnectie elementen:
 
 
 
De referentie positie van een ‘Connectie’ element is: 
  • De buitenkant indien gekoppeld aan een Buitenkader of Vleugelkader
  • Het midden van het profiel indien gekoppeld aan een T-stijl of Post
Afhankelijk van het gekozen element type wordt een andere lengte berekening toegepast: 
  • Algemene elementen worden berekend t.o.v. de posities van de ‘Connectie’ elementen en houden enkel rekening met de eigen globale correcties uit Profiel parameters ongeacht de verbinding
  • Interne’ elementen worden berekend t.o.v. de posities van de ‘Connectie’ elementen en houden zowel rekening met de eigen globale correcties als de specifieke correcties i.f.v. de verbindingen uit Profiel parameters als deze van de profielen waarmee ze gekoppeld zijn.
Onderstaande screenshot geeft het resultaat van de lengte berekening voor bovenstaande twee Algemene en één  Intern profiel:
 
 
 
De X-positie van C1 is 1231,75mm, van C2 is dit 3768,25mm, de onderlinge afstand bedraagt dus 2536,5mm.
 
Deze maat wordt de nieuwe punt tot punt lengte waarvan alle lengtematen voor het desbetreffende Algemeen profiel worden berekend.
 
Bij het Intern profiel wordt van deze maat vertrokken en wordt verder gerekend alsof het profiel tussen V1 van het tweede vleugeldeel en V3 van het derde vleugeldeel is gedefinieerd. In dit voorbeeld 2536,5 – (2x94) + (2x20) = 2388,5mm, waarbij de vleugels 94mm breed zijn en de glasslag 20mm bedraagt.
 
Dit principe kan ook toegepast worden tussen verschillende kaderdelen. De beperking is dat het kader of vleugel niveau dient gerespecteerd te worden. Men kan dus geen ‘Algemene’ of ‘Interne’ elementen definiëren tussen ‘Connectie’ elementen op kaders en vleugels.
 



 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland