Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 




Dubbel verstek op Thorwesten (3.34 P3 - 3084)


Extra instellingen voorzien om  in JoPPS MC Manager per profiel te bepalen hoe een dubbel verstek  moet worden doorgegeven naar het machine formaat.
 
De sturing is voorzien van een extra globale parameter ‘Include profile tip at blunt mitre’. om de gebruiker toe te laten om profielen met dubbel verstek eerst schuin af te zagen en te bewerken en pas later op 90° te trimmen:
 
Include profile tip at blunt mitre
 
 
 
Wanneer deze instelling wordt gedeactiveerd zal de sturing voor dubbel verstek de gecorrigeerde lengte en desbetreffende zaaghoek notatie doorgeven.
 
 
MC Manager
 
Soms is het echter noodzakelijk om per profiel te kunnen opgeven welke lengte en/of zaaghoek moet gebruikt worden. Hiervoor werden in JoPPS MC Manager bij de profielen 2 extra instellingen voorzien om dit gedrag in te stellen : 
  • Dubbel verstek hoeken
  • Correctie lengte dubbel verstek
Indien de tabel reeds bestaat en de velden niet aanwezig zijn, zal de sturing deze kolom zelf genereren met de standaard waarde, en dit om het oude gedrag van de sturing te simuleren:
  • Dubbel verstek hoeken    = False
  • Correctie lengte dubbel verstek  = False
Profielen die anders moeten reageren moeten hier dan opgegeven worden. Wanneer een profiel op beide manieren moet kunnen gebruikt worden moet in de JoPPS tabel PROFIEL PAREMETERS” en bij “PROFIELEN” in JoPPS MC Manager dit profiel opgesplitst te worden.
 
 
 
JOPPS.INI
 
Voortaan kan in de JOPPS.INI sectie [THORWESTEN] de standaard veld separator (=komma) vervangen worden door een ander karakter indien gewenst, bv.:  FileDelimiter=#
 
Include double mitre
 
Deze optie voorzag tot nu enkel in de initialisatie van de dubbel verstek informatie in het formaat van de machine, t.t.z.: SN+000N+000. 
 
 
 
De effectieve dubbel verstek informatie doorgegeven volgens onderstaande screenshots.

Dubbel verstek informatie voor ‘Klinkschnitt’:
 
 
Dubbel verstek informatie voor ‘Kappschnitt’:
 
 
 
De ‘KappSchnitt’ informatie wordt enkel doorgegeven indien voor het desbetreffende profiel de optie ‘Dubbel verstek hoek’ is geactiveerd in JoPPS MC Manager, anders wordt de waarde ‘N+000’ voorzien zodat deze bewerking niet wordt uitgevoerd.
 



 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland