Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 




Batch automatisch openen (3.34, 3.40, 3.40 P5, 3.40 P6 - 3040)


Voortaan is het mogelijk om in JoRPA een batch samen te stellen van projecten die men dan automatisch in JoPPS kan openen vanuit JoRPA.

JoPPS bezit nu al de notie van een ‘JB’ (JoPPS Batch) bestand met informatie over de te rekenen projecten in batch en de bijhorende instellingen.

De installatie procedure werd aangepast zodat vanaf nu ook dit bestandstype een associatie krijgt met JoPPS, m.a.w. door te dubbel klikken op een JB bestand wordt dit automatisch geopend in JoPPS.
 
Het JB formaat is voorzien van een extra rubriek ‘General’ met informatie betreffende de gebruiker (=User) en de gebruikte databank (=Data):

 

Indien deze informatie niet aanwezig is (oudere JB-bestanden) kan deze nieuwe functionaliteit niet werken.
 
Vanaf JoPPS 3.40 is het JB(JoPPS Batch) bestand voorzien van een extra notie ‘Lock’ in de sectie ‘General’ welke aangeeft of de desbetreffende batch wordt beheerd door een andere software, bijvoorbeeld JoRPA:
 
 
Wanneer de gebruiker dit type batch opent in JoPPS is het enkel mogelijk om de projecten beperkt aan te passen, de samenstelling van de batch kan niet meer gewijzigd worden. Het is enkel mogelijk om de batch opnieuw te rekenen met de ingestelde batch parameters. 
 
Per project is er een extra sectie voorzien met als naam het desbetreffende volgnummer uit de Projects sectie. Hierin worden dan de verschillende groepen en kaderdelen van het project opgesomd met de indicatie rekenen in deze batch Ja (=1) of Neen (=0):
 
 
Indien een batch niet geblokkeerd is kan de samenstelling gebeuren vanuit JoPPS zelf. De gebruiker kan dan kiezen om bepaalde groepen al dan niet te rekenen, maar er is nu ook de mogelijkheid voorzien om specieke kaderdelen van een groep al dan niet te rekenen.
 
Dit kan de gebruiker instellen met Te rekenen delen via de rechterklik in het grafisch project overzicht of via de rubriek groep in het hoofdmenu voor alle kaderdelen in de geselecteerde groep(en):
 
 
Of per kaderdeel voor één specifieke groep in de editor via de rechterklik Selectie (niet) rekenen voor het geselecteerde kaderdeel via de editorfunctie Kaderdeel wijzigen:
 
 
Zowel in het grafisch project overzicht als in de editor zullen de kaderdelen welke niet gerekend worden in deze batch gearceerd gevisualiseerd worden:
 
 
Is de batch wel geblokkeerd dan betekent dit dat het beheer van de batch gebeurd vanuit JoRPA en kan de gebruiker in JoPPS geen wijzigingen in de samenstelling aanbrengen:
 
  • geen projecten verwijderen uit of toevoegen aan de batch
  • geen groepen verwijderen, toevoegen of de rekentoestand wijzigen
  • geen kaderdelen verwijderen of toevoegen
Wanneer er toch projecten worden toegevoegd aan een geblokkeerde batch dan zal de gebruiker deze projecten toch niet kunnen rekenen, ze worden dan automatisch gedeactiveerd in de dialoog:

 
Wanneer er projecten worden verwijderd uit een geblokkeerde batch dan zal de gebruiker niet kunnen rekenen, aan de hand van de lijn onder de lijst van projecten kan de gebruiker zien welke projecten verwacht worden in de batch:

 
Om te vermijden dat gebruikers via JoPPS toch nog nieuwe batches zouden aanmaken wanneer het beheer wordt geacht langs JoRPA te gebeuren, kan dit geblokkeerd worden via de instelling Batch samenstellen bij Toegangen - Resultaten - Batch in de Administrator:
 
 
Wanneer bij het openen van een batch een project niet gevonden wordt zal er voortaan een waarschuwing verschijnen:
 
 
 
Opmerking
 
Het is de bedoeling dat in JoRPA een JB-bestand samengesteld wordt zodat de bijhorende projecten automatisch kunnen geopend worden vanuit JoRPA.
 

 




 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland