Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 
U waarden berekening voor isolatoren PVC en uitvoering (houtsoort in hout) (3.29 - 2733)


De U waarden berekening werd uitgebreid zodat bij het bepalen van de U-waarde van een raam ook rekening wordt gehouden met extra isolatoren in PVC en uitvoering (houtsoorten) in hout.

Tabel Profiel parameters

In Profiel parameters is een extra tab “U waarden” voorzien met het veld Code om aan te duiden met welke product code in de U-waarde profiel tabel dient gezocht te worden:

Het veld “Code” zal geen standaard waarde krijgen tijdens de upgrade procedure van JoPPS. De berekening zal het veld enkel gebruiken als het ingevuld is met een geldig Profiel product code. Indien het leeg is wordt de normale Profiel product code gebruikt (=dit is het oude gedrag).

Zie ook:  Controle alternatieve U-waarde 

 

Tabel Profiel versterking:

In de tabel Profiel versterking zijn twee extra tabs “Isolatoren” en “U waarden” voorzien. Via de tab “Isolatoren” kan de gebruiker tot 5 extra isolator profielen definiëren voor een profiel:

 

Om aan te duiden met welke versterking code in de U-waarde profiel tabel dient gezocht te worden kan de gebruiker een alternatieve code opgeven in de tab “U-waarden”. Deze alternatieve code moet geen bestaand Profiel product code te zijn.

 

Dit veld zal geen standaard waarde krijgen tijdens de upgrade procedure van JoPPS. Tijdens de berekening wordt de product code van de eerste versterking in de versterking set gebruikt, tenzij het veld “Code” is ingevuld, dan wordt dit gebruikt als versterking code om in de U-waarde profiel tabel te gaan zoeken.


Tabel Profiel glaslat:

In de tabel Profiel glaslat zijn  extra tabs “Isolatoren” en “U waarden” voorzien. Via de tab “Isolatoren” kan de gebruiker tot 2 extra isolator profielen definiëren per glaslat.

 

Om aan te duiden met welke glaslat code in de U-waarde profiel tabel moet gezocht te worden kan de gebruiker een alternatieve code opgeven in de tab “U-waarden”. Deze code dient geen bestaand Profiel product code te zijn.


 

Deze velden zullen geen standaard waarde krijgen tijdens de upgrade procedure van JoPPS. Tijdens de berekening wordt de product code van de eerste glaslat in de glaslat set gebruikt, tenzij het veld “Code”voor een specifieke combinatie type glaslat/dichting is ingevuld, dan wordt dit veld gebruikt als glaslat code om in de U-waarde profiel tabel te gaan zoeken.


Tabel Uitvoering:

In de tabel Uitvoering is een extra tab “U-waarden” voorzien om aan te duiden met welke uitvoering code in de U-waarde profiel tabel dient gezocht te worden:

 

Het veld “Code” zal geen standaard waarde krijgen tijdens de upgrade procedure van JoPPS. De berekening zal het veld enkel gebruiken brengen indien het ingevuld is met een geldig Uitvoering code.

 Indien dit vold leeg is wordt er effectief met een blanco UITVOERING code gezocht in de U-waarde tabel, dit om te vermijden dat vanaf nu alle U-waarde profiel records dienen gedupliceerd te worden voor elke profiel/uitvoering combinatie.


Tabel U-waarde profiel:

Het sleutelveld (de gele velden) van de tabel U-waarde profiel is uitgebreid te met 2 velden:

  • Isolator - om rekening te houden met isolatoren in profiel  en onder glaslat
  • Uitvoering - om rekening te houden met de houtsoort

 

Opmerking

Omdat het voortaan mogelijk is om op het niveau van versterking en glaslat set een alternatieve code op te geven om in de U-waarde profiel tabel te gaan zoeken, is het niet meer noodzakelijk dat in de sleutelvelden 'Versterking 1..3' en 'Glaslat1..2' een bestaande Profiel product code wordt ingevuld!

 

Rekenen met isolatoren

Project: niveau

Op de tab “Bewerken – Instellingen – Standaard instellingen – Technisch” kan men via de extra instelling “Isolator” opgeven of men al dan niet met isolatoren wil rekenen:

Deze instelling wordt standaard gebruikt bij het aanmaken van een nieuw project, maar kan door de gebruiker per project gewijzigd worden d.m.v. de instelling “Isolator” op de tab “Project – Technisch” :

 

Kaderdeel niveau

Als bepaalde modellen toch afwijken van de project standaard, kan dit aangepast worden op het niveau kader deel d.m.v. de instelling “Isolator” onder de rubriek “U waarde” :

 

De extra instelling “Isolatoren rekenen voor het model behouden” voorzien op de tab “Bewerken – Instellingen – Nieuwe groep” onder de rubriek “Opladen modellen uit de bibliotheek” laat toe om te beslissen of het gedrag gedefiniëerd op het model dient behouden of de standaard van het project dient toegepast te worden tijdens het opladen van een model uit de bibliotheek :

 

Tijdens de U-waarde berekening:

Tijdens de berekening wordt in het boodschappen venster getoond welke combinatie's met hun eventuele opties betreffende functie, isolator, positie niet gevonden worden:

 


U-waarde rapportering:

Op het U-waarde rapport wordt een niet gevonden U-waarde in het rood getoond:

Het sterretje tussen ronde haakjes (*) geeft aan of er al dan niet rekening is gehouden met isolatoren bij het berekenen van de U-waarde: 

 

 
 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland