Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 




Administrator instellingen vergelijken (3.35, 3.37 - 2591, 3307)


Voortaan is het mogelijk om gebruiker, toegang en gegevens instellingen te vergelijken en te corrigeren via de Administrator.
 
De werkbalk op de tabs ‘Gebruikers’, ‘Toegangen’ en ‘Gegevens’ is voorzien van een extra knop ‘Controleren instellingen…’:
 
 
Deze nieuwe functionaliteit is eveneens beschikbaar via de menubalk ‘Bestand’ rubriek ‘Instellingen controleren’:
 
 
 
De gebruiker kiest eerst welke instellingen hij wil vergelijken door een gebruiker, toegang of databank te kiezen. Daarna kan d.m.v. de functionaliteit ‘Controleren instellingen’ een andere gebruiker, toegang of databank gekozen worden om deze te vergelijken met de initieel gekozen instellingen.
 
Er wordt steeds een subset van gegevens vergeleken afhankelijk van de actieve tab. Onderstaande screenshot toont de vergelijking van de ‘Editor – Visualisatie’ instellingen van gebruiker DEALER met deze van gebruiker ADMIN, waarbij de instellingen van DEALER(=doel) eventueel aangepast kunnen worden met deze van ADMIN (=bron):
 
 
 
Na bevestiging van de keuze verschijnt een scherm die de huidige instellingen toont en het mogelijk maakt om instellingen over te zetten van het doel naar de bron door de gewenste lijn te selecteren en over te zetten via de knop ‘>>>’:
 
 
 
Instellingen gemarkeerd met een slot kunnen niet gewijzigd worden. Instellingen met verschillende waarden worden rood gemarkeerd en kunnen overgezet worden d.m.v. de knop ‘>>>’ of de ‘ENTER’ toets te gebruiken. Vanaf het moment één instelling werd overgezet van de bron naar het doel zal de ‘Ok’ knop actief worden.
 
Wanneer de gebruiker nadien de dialoog verlaat via de ‘Ok’ knop of de ‘ENTER’ toets op een instelling lijn die niet rood is gemarkeerd dan zullen de eventueel gewijzigde doel gegevens bewaard worden, met ‘Annuleren’ worden alle wijzigingen weer ongedaan gemaakt.
 
Noteer:
 
Vanaf JoPPS versie 3.37 is het mogelijk om enkel de verschillen te tonen bij het vergelijken van Administrator instellingen.
Wanneer in de dialogen ‘Enkel verschillen tonen’ wordt aangevinkt worden enkel de instellingen die verschillend zijn van elkaar getoond.

 




 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland