Klik op het logo voor hulp op afstand
  
 
 
 
 
 
 
 
Onderdelen gemonteerd of afzonderlijk leveren (3.26, 3.27, 3.30, 3.35 - 2210, 1277, 3107)


Voortaan is het mogelijkheid om per onderdeel - profiel parameters, beslag product, beslagset, vulling en afwerking - te kunnen aanduiden of dit moet gemonteerd worden of los meegeleverd.

In de basisgegevens tabel Profiel parameters kan men de standaard routing voor het desbetreffende onderdeel definiëren:

In de basisgegevens tabel Beslag product  is een extra veld voorzien om de standaard routing voor het desbetreffende onderdeel te definiëren :

 

In de basisgegevens tabel Beslagset is een extra veld voorzien om de standaard routing voor het desbetreffende onderdeel te definiëren :

In de basisgegevens tabel Vulling is een extra veld voorzien om de standaard routing voor het desbetreffende onderdeel te definiëren :

 

In de basisgegevens tabel Afwerking is een extra veld voorzien om de standaard routing voor het desbetreffende onderdeel te definiëren :

 

Verder werden all basisgegevens tabellen waarin de mogelijkheid bestaat om bepaalde onderdelen standaard te koppelen aan een specifiek onderdeel, zijnde de “Extra” tabs, eveneens voorzien met de mogelijkheid om de routing op te geven, hier bvb. de tab Extra beslag in de tabel Vulling :

 

De berekeningen zijn aangepast om deze “routing” informatie te verwerken. Er is eveneens een extra rapport “Piklijst” voorzien met de mogelijkheid om de afzonderlijk te leveren onderdelen (kaders, vleugels, profielen, stukken, beslag, rubbers, glas, panelen, afwerkingen) op te rapporteren :


Vanaf JoPPS 3.27 wordt er een onderscheid gemaakt voor onderdelen welk niet gemonteerd zijn en dus los meegeleverd worden: 

3. Rechtstreeks = onderdelen los geleverd op werf door leverancier

 Op het rapport “Piklijst” worden enkel de onderdelen welke los meegeleverd worden vanuit de werkplaats gerapporteerd.


Vanaf JoPPS 3.30 is route informatie toegevoegd voor extra items op project en groep en is deze informatie ook voorzien in offerte resultaat tabel.

De resultaat tabel OFFER werd voorzien van een extra veld ROUTID om eventueel onderdelen die op de offerte verschijnen te kunnen markeren (kleur/lettertype) indien ze een bepaalde route informatie bezitten.
 
Vanaf nu zijn extra items op project niveau ook voorzien van route informatie:

 

Voortaan zijn extra items op groep niveau ook voorzien van route informatie:

 

De route informatie voor standaard teksten kan voortaan ook worden opgegeven bij “Bewerken – Instellingen – Standaard instellingen – Teksten” :
 

  

Het rapport ‘Piklijst’ toont vanaf JoPPS 3.35 ook de extra items. Langs ‘Bewerken – Instellingen – Resultaten – Rapport specifieke parameters - Piklijst‘ kan met de instelling ‘Tonen routing’ aangeven worden welke routings van onderdelen in aanmerking komen om op de piklijst getoond worden. Standaard is dit ingesteld op routing type ‘Afzonderlijk’: 

 
 
 
Vanaf JoPPS 3.35 is het ook mogelijk om in de basisgegevens bij extra onderdelen op te geven of de routing van het bovenliggende niveau moeten worden overgenomen.

In onderstaand voorbeeld is een beslag product als extra beslag gedefinieerd in de afwerking, en heeft de routing 'Overnemen' gekregen. Daardoor zal dit beslag product dezelfde routing krijgen als de afwerking in kwestie:
 
 
Opmerking
 
Vanaf JoPPS 3.35 P1 is het oorspronkeliljke gedrag waarbij automatisch onderdelen met routing ‘Gemonteerd’ wijzigd naar de routing informatie van het bovenliggende niveau niet meer van toepassing.
 
 
 

 
 |  History  |
 
 

 
 
 
TECHWIN SOFTWARE
De Regenboog 11
B-2800 Mechelen
T +32(0)15 44 64 64
T +31(0)30 899 32 15 Nederland